Pages

Search This Blog

Tuesday, August 31, 2010

Pokok Kemboja Hibrid / Imported Varieties


Harga bagi setiap keratan warna biasa( dicelup dalam hormon akar) RM15, penghantaran melalui pos laju RM10

Warna Ungu..keratan berharga RM25 pokok berakar RM35






Cleopatra- aku ada sepokok jerrrr...naik straight plak batang dia












dah tengok warna-warna biasa...meh tengok koleksiku yang warna ungu plakkkkk....warna favourite ni sebab susah nak create warna niii..








yang mula ni Violet princess...












Vishanu Gold..beso bunga dia




Compact Yellow..pokok dia lambat nak tinggi





Bali Whirl-satu-satunya yang berkelopak sepuluh






Bali Palace




Bali Hai Gold




Gammam==means Lady's cheek





apa tah nama















pink warna biasa tapi banyak jadi tak biasa kalau ada color variation ditambah bentuk kelopak yang cantikkk

yang ni batangnya di semai dalam pasu sekarang ada kat nurseri adik aku kat Bt Rangin Kuantan.Nama tak tahu plak tapi dia purplish pink



Pink Banakarn

Santa Red--selalu lagi terang warna dia



Salsa...kelopak dia buka separuh saje



X tahu nama lagi ..nanti akan diusahakan

cattaleya...

ni pon tak tahu nama lagi


X tahu nama....



Daeng prom

X de nama...aku bagi nama/ propeller/ jerrr


danai delight



splash gardenia




























9 comments:

  1. minta izin untuk share gambar2 pokok kemboja kat www.facebook.com/segormolek

    terima kasih

    ReplyDelete
  2. nak beli anak pokok kemboja boleh..?
    saya tinggal di shah alam

    ReplyDelete
  3. pokok kemboja nih ada pengurangan harga pos selepas pembelain batang yg lain??????????

    ReplyDelete
  4. Cam na mk dptkan ni? Adisa 0123596197 tq

    ReplyDelete